Falco

falco Biek Radio RotterdamFalco, echte naam Johann (Hans) Hölzel

Falco studeerde in Wenen aan het conservatorium. Na het conservatorium werd hij bassist. Hij brak door als soloartiest met de internationale hit Der Kommissar in 1981. Het vervolg op dat succes
kwam pas nadat hij in 1985 ging samenwerken met het Nederlandse producersduo Bolland & Bolland. De samenwerking verliep niet altijd even vlekkeloos aangezien Falco soms dronken of stoned was of helemaal niet kwam opdagen bij een afspraak.

Inhakend op het succes van de speelfilm Amadeus(1984), schreven Bolland & Bolland voor hem het nummer Rock Me Amadeus. Het werd een wereldwijde tophit en stond drie weken op 1 in de Amerikaanse Billboard-lijst. Ook Jeanny was succesvol en tegelijk omstreden omdat het vertelde over de ontvoering van een meisje, vanuit het standpunt van de, kennelijk door seksuele motieven gedreven, ontvoerder. Hoewel sommige radiostations het nummer niet wilden draaien, onder wie Frits, werd het een nummer 1-hit in onder meer Nederland. Daarna wist Falco buiten het Duitse taalgebied geen grote successen meer te behalen.LUISTER BIEK

Biek Stream mp3
Biek Stream AAC+

Peau verrast de crewPeau verrast de crew

Peau heeft zich op kerstavond traditioneel weer verkleed… meer »

Biek vanaf voorjaar 2013 back on air.Biek vanaf voorjaar 2013 back on air.

Biek komt zeker terug. Op dit moment wordt er achter de… meer »

Arjen Ederveen had liever gesprongenArjen Ederveen had liever gesprongen

Arjen Ederveen had liever van de hoge duikplank gesprongen… meer »